FILM OCH FILMMUSIK

En blogg om film och filmmusik

Min bilder
Namn:
Plats: Bohuslän, Sweden

Filmvetare

torsdag, juni 23, 2016

DEN LILLE PRINSEN

Regi:Osborne
118 minuter

Mark Osborne, känd för "Kung Fu panda" har tagit sig an klassikern "Lille prinsen" som är inbäddad i en berättelse om en flicka och hennes mamma.Flickan drivs att prestera av sin mamma, under sitt sommarlov. Det finns ingen plats för lek eller fantasier. Fantasier är just vad en gammal granne lockar in henne med sin berättelse om "den lille prinsen".Ramhandlingen i "Den lille prinsen" är ganska avskalad. Miljön är stel med en känsla av alienation. Kanske är speglar detta berättelsen om lille prinsen som också är ensam och hur han möter omvärlden. 

Konstraster blir det i miljöerna. Dels mot det amerikanska och franska (originalberättelsen), med grannen som spelar fransk musik. Avsnittet med den lille prinsen är dockanimerat istället för den "vanliga" datoranimationen, som man är van med.
Blandningen känns lite ovanlig och inte helt bekväm. Ramhandlingen är lite åt det ordinära hållet medan den lille prinsen är mer fängslande och fin. 
"Den lille prinsen" skiljer sig från de vanliga familjefilmerna med action och lustigheter. Här är stilen mer lugnare och allvarlig. En del kan tycka detta är djupt för barn. Den påminner om tänkvärda filmer som "Insidan ut", utifrån en realistisk perspektiv av flickors uppväxt situation. Lite vemodig är den även om det inte dröjs kvar vid det sorgliga en längre stund.