FILM OCH FILMMUSIK

En blogg om film och filmmusik

Min bilder
Namn:
Plats: Bohuslän, Sweden

Filmvetare

måndag, maj 16, 2016

THE ANGRY BIRDS - movie

Regi: C.KaytisF.Reilly
97 min

Mobilspelet har blivit film. Man känner igen figurerna som en fågel som spränger sig, Bomb. I filmen har de fått sina egna bakgrunder och en miljö, en ö de befinner sig.
Huvudpersonen Red har problem med sin ilska. Han gör gott men har har ett kort temperament och blir arg. Han döms till ilsketerapi likt filmen "Anger management", men här är det ingen Jack Nicholson typ han möter utan coachen, Matilda och andra som Bomb, den hotfulle Terence och den speedade Leonard.
Behandlingen går så där. Ett par främlingar i form av grisar (med göteborgsdialekt) anländer och alla blir förtjusade av dessa, som bland annat spelar countrymusik.
"Angry birds"-filmen är hysterisk, underhållande och roligt. Den bjuder inte på något värmande utan mer stojigheter och action. Sensmoralen är att alla känslor är tillåtna och ilska kan vara något konstruktivt.
Vanliga ingredienser finns här som gulliga figurer med stora ögon och det vanliga men en ensam huvudperson med motgångar lyckas, i stil med "Kung Fu panda 3" och "Djungelboken". Skämten kan en del vuxna gilla som en skämt från "The shining" till parodier på coacher uppmanar att man jämt skall vara glad. Jag vet inte vad ungarna tycker är hejdlöst roligt. Själv skrattade jag rejält åt fåglarnas chock efter sett en örn kissa.
Filmen kräver lite tuffa ungar då det är explosioner, våldsamheter, fåglar som flyger iväg samt krig på slutet, men barn är väl vana vid sådant här. Grisarna är både jobbiga och lite skojiga. Någon scen känns annars lite scen är lite seg. Det som är lite tröttsamt och verkar trendigt i familjefilmer är musikvalet. Här dras det upp gammal discomusik som en slö örn lyssnar på. Lite tröttsamt.