FILM OCH FILMMUSIK

En blogg om film och filmmusik

Min bilder
Namn:
Plats: Bohuslän, Sweden

Filmvetare

måndag, november 14, 2016

STAR TREK BEYOND

Regi: Lin
122 min

Nya Star Trek-filmen märks av både 50-jubiléet och Leonard Nimoys bortgång (samt Anton Yelchins i eftertexterna). Denna gång är det mer inriktat på själva utforskandet av nya världar och det finns en referens med att loggboken läses upp. Skillnaden är att alla bidrar till den och inte bara kaptenen.
Kirk själv är lite trött och vill sluta som kapten. Han får andra tankar när de råkar ut i ett räddningsuppdrag, i klassisk science-fiction stil (som exempel "Alien"). De stöter på en mäktig fiende lika framgångsrik som borgerna. Vem skurken är får man lista ut. Stjärnflottan ifrågasätts av skurken Krall att man inte lär sig något att bara leva i harmoni. Star Trek är underhållande som tidigare. Simon Pegg är skojig och spelet mellan Karl Urban, som Bones, och
Zachary Quinto, Spock är trevligt. En tuff kvinna, Jaylah, som slåss och vill hämnas, är ett bra tilltag och som är en medhjälp till stjärnflottebesättningen. Tempot är som vanligt högt. 3Dn är dock lite mörk. "Star Trek Beyond" är inte lika bra som den tidigare "Star Trek Into Darkness", som kändes tätare. Denna handling håller inte samma klass som tidigare Star Trek-filmer av J.J Abrams. De nya Star Trek-filmerna för tankarna lite till James Bond med en stor upplösning med explosioner på slutet. Skillnaden är att det är lagarbete istället för ett enmansjobb vilket är bra. Här används teknik av det mer analoga slaget vilket är en kul detalj.