FILM OCH FILMMUSIK

En blogg om film och filmmusik

Min bilder
Namn:
Plats: Bohuslän, Sweden

Filmvetare

söndag, augusti 22, 2010

Kulturkalasfilm

Göteborg hade sitt Kulturkalas 10-15 augusti. Bio Roy hade en minifestival och bjöd på gratisfilm. Jag hade gärna velat se många av filmerna som förhandspremiärerna "Puss" och "Ond tro" med inbjudna gäster. Nåväl, jag tog mig i allafall till förhandspremiären "I rymden finns inga känslor". Kön var lång till släppet av biljetterna men som tur var spelade Göteborgssymfonikerna på Göteplatsen, så väntan var angenäm.
Biovisningen gästades av regissören Andreas Öhman och skådespelaren Bill Skarsgård. De var lite blygsamma om filmen. Man fick inte veta så mycket mer än att de ville göra en långfilm utav kortfilmen och lite prat om finansieringen. Skarsgård svarade på frågan om sig själv mot sin skådespelarfamilj och hur de kändes att se filmen ensam i en biosalong.

Förfilmen som visades var en kortfilm, "Ljuset". En pojke hade huvudrollen. Han fördrev tiden i ett hus under sommaren. Pappan låg mest och snarkade. Det visade sig att han hade alkohol. Kortfilmen var lite kryptisk. Ljuset stod för solljuset men hade det en mer betydelse? Och vad var betydelsen med myror i de olika scenerna, som pojken gav sig på?