FILM OCH FILMMUSIK

En blogg om film och filmmusik

Min bilder
Namn:
Plats: Bohuslän, Sweden

Filmvetare

söndag, juli 25, 2010

Recension:ECLIPSE

Regi: Slade

I ”New moon” tröttnade man nästan på Bellas och Edwards kärlekshistoria med Bellas länktade och en segt, utdragen historia. Det som var nytt var vampyrklanen Vuluptori (med överspelande Michael Sheen som synts i Underworld-filmerna) som introducerades och varulvarna. Här var det ganska intressant med Jacob och hans kärlek för Bella. (Jo, jag får väl räkna mig till team-Jacob). Vuluptori förekommer även här och det är lika töntiga.
”Eclipse” har kvar det lite långsamma tempot från föregående film men annars är allt bättre. ”New moon” kändes ganska meningslös som inte tillfördes så mycket.
Humorn med Bellas pappa från ”Twiligt” finns här och det blir även lite roligt med triangeldramat när rivalerna Edward och Jacob möts. Mer beskrivningar är det kring varlulvarna som är rätt intressanta.
Hämnarinnan jagar fortfarande Bella och Cullens och vill försvara henne. Är utbytt mot Bryce Howard som känns lite ovant även om rollfiguren inte har märktes så mycket i filmerna. Mycket romantik, humor, en del action med en häftig slagsmålsuppgörelse i slutet. Snällt är det tillskillnad från liknande ”True blood”. Kärleken mellan Bella och Edward är kysk och gammalmodig. Bella säger sig vara onormal i filmen. Ja, det måste hon vara när hon verkar sura när två killar slåss om henne.