FILM OCH FILMMUSIK

En blogg om film och filmmusik

Min bilder
Namn:
Plats: Bohuslän, Sweden

Filmvetare

måndag, april 11, 2016

DEN GODE DINOSAURIEN

Regi:Sohn
93 min

Handlingen utgår från att inte jorden drabbades av ett meteoritnedslag och dinosaurierna överlevde.
En dinosauriefamilj lever på jordbruk och samlar förnödenheter så de kan överleva vintern. De får tre ungar varav den sist födde blir väldigt liten. Arlo döps han retas och är väldigt rädd av sig. Sensmoralen handlar om att möta sina rädslor. Lite påminnande om “Lejonkungen”, i några scener, får Arlo klara sig själv. Dessutom i svensk dubbning så förekommer dialekter. Här i form av skånska.
Mycket av budskapet från andra familjefilmer känns igen. Det klassiska att även om man inte är som de andra har man något bra ändå, därav titeln “den gode dinosaurien”. I början är det ganska gulligt men sedan börjar allvaret. Några scener kan kännas otäcka när det handlar om död, hamna under vatten och flygödlor, och ett människobarn, som äter upp andra djur. Lite skoj är det som med människobarnet Pricken som är mer som en hund.
Till det som är positivt med filmen är några dramatiska scener med action. En annan sak är att den är otroligt snyggt animerad med naturen, som ser mer verkligt än animerat ut. (speciellt fint i en 4k projektor)