FILM OCH FILMMUSIK

En blogg om film och filmmusik

Min bilder
Namn:
Plats: Bohuslän, Sweden

Filmvetare

söndag, december 30, 2012

Recension



HITTA NEMO - 3 D
Förfilmen var ”Partysaurus Rex”, en kortfilm och spin-off till Toy Story 3. En kul film där Rex får en egen berättelse och tänkvärt om vattenleksakerna som har det tråkigt när det inte finns vatten i badkaret.

”Hitta Nemo” har släppts bio igen och denna gång är det i 3D. Den ser fantastiskt ut och som gjord för att passa i formatet. Jag har hyrt en del blu-rays och diverse fiskliv och djupet i bilden passar väl när det är under havet där det är oändligt. På bio slipper jag ”crosstalk”, då det blir suddigt ibland då olika föremål rör sig i bak- och förgrund. Nackdelen i Nemo-filmen är att det inte är några effekter som går ut mot publiken fast det har att göra med filmen inte är gjord i 3D utan bara konverterad.
”Hitta Nemo” är en modern Disney-klassiker. Temat med en orolig pappa som letar efter sin som känns ganska originellt i animerade berättelser. Här slipper man pålagd popmusik, vuxenskämt, upplösning med våldsamheter, som är vanligt i barn/familjefilm, och man blir engagerad i en angelägen berättelse. Det är dramatiskt, spännande och roligt. Min enda invändning är att filmen blir lite omständlig i letandet med för mycket faror och den upplevs som lite lång.